Verplichte modules

Inschrijven

Gedrag - 2 dg (Richting Sport, Allround & Shiatsu)

Leer anders kijken naar de hond. In deze lessen wordt uitgebreid ingegaan op de achtergrond van gedrag. Hoe leert een hond precies? Hoe en waarom wordt bepaald gedrag veroorzaakt, en hoe los je een probleem op?

Er wordt veel geoefend met praktijkvoorbeelden en filmpjes, zodat je goed leert kijken naar de hond. Voor een kynologisch massagetherapeut noodzakelijk, maar zeker ook voor iedereen die geinteresseerd is in hondengedrag en die zijn of haar hond wil leren lezen. Deze module bestaat uit 2 lesdagen.

Wat is normaal gedrag, of wat nou juist niet? Welke hulpmiddelen kun je inzetten, wat is stress? Hoe leert een hond, en hoe los je problemen op? In de tweedaagse module gedrag krijg je hier antwoorden op.

Onderwerpen die oa aan bod komen:

-klassieke en operante conditionering

-houdingen

-stress

-motivatiefactoren

-je hond als spiegel

-(ab)normaal gedrag

-hulpmiddelen

-muilkorf aanleren

-het inzetten van massage

-en natuurlijk een aantal opdrachten en heel veel tips & trucs.

Docent is gediplomeerd gedragstherapeut Ruby Wijnandts.

Datum: 2019 volgt zsm, Prijs € 250,- incl lunch, uitgebreid lesmateraal en certificaat

Aanmelden info@dogsinshape.nl

De module Gedrag maakt deel uit van de opleiding Kynologisch Massagetherapeut (alle richtingen), maar kan ook los gevolgd worden zonder voorkennis. Deze module wordt gevolgd zonder hond.

                                                                       

 

Anatomie - 4 dg (Richting Sport, Allround & Shiatsu)

Om klachtgericht te kunnen werken is inzicht in anatomie noodzakelijk. Niet alleen kennis van de oppervlakkige spieren, maar ook de diepere spierstelsels worden in deze module opgefrist en uitgebreid. Deze module is verplicht voor iedereen die aan één van de therapeutopleidingen deelneemt, maar is ook erg geschikt voor iedereen die meer wil weten over de anatomie van zijn of haar hond. Innervatie, ketendenken, vascularisatie, van alles komt aan bod.

Een kleine greep uit de onderwerpen:

-anatomie van het bewegingsapparaat

-osteologie

-artrologie

-myologie

-neurologie (innervatie)

-biomechanica

Deze module wordt gegeven door Claudi Leijten, dierenfysiotherapeut en osteopaat. De module anatomie bestaat uit 4 lesdagen. De module anatomie is een verplichte module voor studenten van de opleiding Kynologisch Massagetherapeut (alle richtingen), maar kan ook los gevolgd worden. Een goede basiskennis van anatomie is dan wel gewenst.

Data: 23-2, 16-3, 30-3 + 13-4 2019

Prijs: € 475,-  incl lunch, uitgebreid lesmateriaal en certificaat.

Aanmelden info@dogsinshape.nl

 

EHBO voor dieren - 2 dg (Richting Sport, Allround & Shiatsu)

Als Kynologisch Massagetherapeut moet je kunnen ingrijpen in noodsituaties en kunnen helpen daar waar nodig, maar ook als hondeneigenaar is het erg prettig als je kunt ingrijpen bij noodsituaties. In de module EHBO leer je van een dierenarts de medische basiskennis van de hond. Je leert onder andere eerste hulp verlenen, verbanden aanleggen en bloedingen stoppen.

De module wordt gegeven door Mariska Martens (dierenarts en chiropractor). EHBO bestaat uit 2 lesdagen, en wordt afgesloten met een toets voor certificering.

Onderwerpen EHBO:

-Levensreddende handelingen

-Wonden

-Bloedingen

-Breuken

-Afwijkende lichaamscondities

-Vergiftiging

-Verstikking

-Insectenbeten

-Oog- en ooraandoeningen

-Op reis en onderweg

-De meest voorkomende spoedgevallen

-Praktijk

-Toets voor certificering

Data:

-Binnenkort meer info voor locatie Heemskerk (dierenarts Thijs Wiegmann) aanmelden info@dogsinshape.nl

-29 september + 13 oktober 2019 te Neede (dierenarts Marlies Olde Monnikhof ) aanmelden info@honden-compleet.nl

-26 oktober + 2 november 2019 te Oosteind (dierenarts en chiropractor Mariska Martens) aanmelden info@dogsinshape.nl

Prijs: € 250,- incl lunch, uitgebreid lesmateriaal en certificaat.

Deze module is verplicht voor studenten van de opleiding Kynologisch Massagetherapeut (alle richtingen), maar kan ook los gevolgd worden zonder enige voorkennis.

                                                                      

 

Bewegingstechniek & Revalidatie - 2 dg (Richting Sport & Allround)

In deze module leer je om problemen te signaleren en het revalidatietraject van een hond te ondersteunen. Je leert hoe je moet kijken naar beweging en bewegingsproblemen, en hoe je oefeningen in je eigen praktijk kunt toepassen. De module wordt gegeven door Mariska Martens (dierenarts en chiropractor). Bewegingstechniek & Revalidatie bestaat uit 2 lesdagen.

 Onderwerpen die aan bod komen:

-introductie in de diergeneeskundige revalidatie

-basisprincipes van beweging

-beweging van gewrichten

-gang- en houdingsanalyse

-basisprincipes van revalidatie

-revalidatie van spierweefsel

-revalidatie van botweefsel

-revalidatie van peesweefsel

-massage

-loopband en hydrotherapie

-chiropractie en dry needling

-overige revalidatietechnieken

-hulpmiddelen bij revalidatie

-praktijk ganganalyse/houdingsanalyse/ROM van gewrichten

-praktijk revalidatieoefeningen/ PROM oefeningen

Data: 23 maart + 20 april 2019, te Oosteind

Prijs: € 250,- incl lunch, uitgebreid lesmateriaal en certificaat.

Aanmelden info@dogsinshape.nl

Deze module is een verplichte module voor studenten van de opleiding Kynologisch Massagetherapeut (richting Sport & Allround), maar kan ook los gevolgd worden. Kennis van anatomie is vereist.

 

 

Medische Terminologie - 0,5 dg (Richting Sport & Allround)

Als massagetherapeut moet je regelmatig overleggen met een dierenarts, specialist of fysiotherapeut. Je moet dan op de hoogte zijn van de gebruikte terminologie om rapporten te kunnen lezen, of om zelf een rapport op te kunnen stellen bij doorverwijzing. Ook kun je klanten uitleg geven over behandeling en diagnose van de dierenarts, specialist of fysiotherapeut.

Onderwerpen op deze dag:

-Medische terminologie & Latijn

-Plaatsbepaling

-Anatomische vlakken en paren

-Bewegingsterminologie

-Pathologie

-Diagnose bij de dierenarts

-Beedvormend onderzoek

-Medicatie

Deze module is een verplichte module voor studenten van de opleiding Kynologisch Massagetherapeut (richting Sport & Allround), maar kan ook los gevolgd worden.

Datum: 23 maart 2019 van 10.00 tot 12.30 uur, locatie Beusichem

Prijs: € 70,- incl lunch, uitgebreid lesmateriaal en certificaat.

Tijd: van 10.00 tot max 12.30 uur

Aanmelden info@dogsinshape.nl

 

Terminologie: welk deel van de poot wordt hier aangeraakt?

 

TCM - Meridianen & Acupunctuurpunten bij honden - 3 dg (Richting Shiatsu)

Tijdens deze 3 praktijkdagen gaan we dieper in op het verloop van de 12 hoofdmeridianen. Naast het verloop en het leren voelen, zal er ook een stukje syndroomidentificatie volgens de 12 meridianen aan de orde komen. Welk syndroom constateer je? En welke meridiaan kun je inzetten om de klacht te verhelpen? Daarnaast worden de meest gebruikte acupunctuurpunten op de hond gelokaliseerd, en wordt er aandacht besteed aan bijzondere punten. Tevens worden de acties van deze punten behandeld. 

Deze module is een waardevolle aanvulling op de opleiding Gediplomeerd Shiatsumasseur, en is onmisbaar voor de Kynologisch Shiatsutherapeut. Je kunt deze module volgen als je in het bezit bent van een diploma kynologisch shiatsumasseur, of al gevorderd bent tijdens deze opleiding. Deze module is een verplichte module voor studenten van de opleiding Kynologisch Massagetherapeut (richting Shiatsu), maar kan ook los gevolgd worden. Kennis van TCM is dan wel vereist.

Docent is Hanneke Hoogenstrijd (docent acupunctuur en TuiNa, TuiNa therapeut en acupuncturist)

Data:meer info volgt

Prijs: € 375,- incl lunches, en certificaat van deelname.

Aanmelden info@dogsinshape.nl 

                                                                             

 

TCM Diagnostiek & Anamnese bij honden - 2 dg (Richting Shiatsu)

In de Chinese Geneeswijze stelt men dat het interne zich reflecteert in het externe. Dat betekent dat de Chinese arts aan de buitenkant kan zien wat er van binnen in onbalans is. Tijdens deze 2 dagen gaan we ons verdiepen in het stellen van een diagnose volgens de TCM, en hoe je via een anamnese tot deze diagnose kunt komen. Op basis van deze diagnose, stel je een behandelplan op. Deze korte cursus bestaat uit een theoriedag en een praktijkdag. Op de praktijkdag kun je zelf een casus inbrengen. De casussen worden besproken, zodat er een goede diagnose kan worden gesteld, en een gedegen behandelplan kan worden opgesteld. 

Niet alleen de diagnostiek wordt uitgebreid behandeld, maar er is ook aandacht voor diverse ziektenbeelden en hoe te behandelen (bv kennelhoest, buikklachten, diarree, overgeven, kiespijn, vuurwerkangst, rugklachten, pijnlijke gewrichten van oa de knie, de enkel, de heup, de pols, de elleboog en schouder). Kortom, een interessante en veelzijdige module

Deze module is een waardevolle aanvulling op de opleiding Gediplomeerd Shiatsumasseur, en is onmisbaar voor de Kynologisch Shiatsutherapeut. Je kunt deze module volgen als je in het bezit bent van een diploma kynologisch shiatsumasseur, of al gevorderd bent tijdens deze opleiding. Deze module is een verplichte module voor studenten van de opleiding Kynologisch Massagetherapeut (richting Shiatsu), maar kan ook los gevolgd worden. Kennis van TCM is dan wel vereist.

Docent is Hanneke Hoogenstrijd (docent acupunctuur en TuiNa, TuiNa therapeut en acupuncturist)

Data: meer info volgt

Prijs: € 250,- incl lunches en certificaat van deelname.

Aanmelden info@dogsinshape.nl