Sportmassage voor honden

Voor wie is deze workshop bedoeld? Voor iedereen die hondenmassage wil gebruiken in combinatie met de hondensport voor eigen gebruik. Deze workshop leidt dus niet op tot sportmasseur! Wil je professioneel aan de slag? Kijk dan eens bij de rest van ons aanbod. Je volgt deze workshop met hond. Kan je hond niet zo goed met prikkels of andere honden omgaan? Dan kun je de workshop volgen zonder hond.

Kosten voor de workshop op onze eigen locatie: € 75, incl lunch.

Het gebruik van spieren tijdens het sporten kost veel energie en eist vaak zware belastingen van het lichaam. Sportmassage is onmisbaar als voorbereiding op een prestatie, bij herstel na prestatie en bij revalidatie na blessures. Dit geldt niet alleen voor de topsport, maar juist ook als je recreatief met je hond sport. Sportmassage kun je inzetten voor diverse sporten. De sporten waaraan je kunt denken: behendigheid, doggydance, canicross, coursing op de renbaan, flyball, politiehondensport, sledehondensport, steppen (dog scooter), of bikejöring. Maar sportmassage is natuurlijk ook ideaal voor honden die wild spelen, of om het gangwerk van showhonden te verbeteren.

In deze dagworkshop leer je de basistechnieken voor een goede sportmassage toe te passen op je eigen hond. Je leert speciale technieken te gebruiken om de hond op te warmen en herstel na prestatie te bevorderen. Doelgerichte massage voorkomt zwakke schakels, vermoeidheid, spierpijn en kramp en bevordert het herstel na prestatie, waardoor het lichaam beter wordt voorbereid op een volgende sportprestatie.

Wat is het programma?

  • Wat is sportmassage voor honden
  • Spieren (basiskennis)
  • Uitleg speciale sportgrepen en basisgrepen om doeltreffend te werken
  • Palpatie
  • Werken in een goede houding
  • Blessures en contra-indicaties
  • Warming-upmassage, cooling-down-massage, spierpijnmassage, stretchen op je eigen hond

Je ontvangt uitgebreide documentatie en een bewijs van deelname.

Kijk op de website bij Agenda voor de data. Inschrijven via info@kynocompleet.nl. Je vindt ook een inschrijfformulier op de pagina Tarief & Contact op de website.