Kynologisch Shiatsutherapeut

Wil je na het volgen van de opleiding Gediplomeerd Kynologisch Shiatsumasseur therapeutisch en klachtgericht gaan werken op het gebied van Shiatsumassage, dan kun je de opleiding Kynologisch Shiatsutherapeut volgen.

Deze opleiding start met de 3-daagse hoofdmodule Kynologisch Shiatsutherapeut. In deze module leer je therapeutisch werken en direct klachtgericht behandelen. In de module Kynologisch Shiatsutherapeut gaan we dieper in op de achtergronden van TCM en het energetisch en holistisch werken, en is er meer aandacht voor acupressuur. 

 

 

Een greep uit de onderwerpen:

-landmarks en het exact lokaliseren van acupunten

-back shu punten

-front mu punten

-source punten

-jing-well punten

-master punten

-de meest gebruikte acupunten op een rijtje

-speciale punten voor bv gewichtsverlies of juist overmatig eten, reisziekte, bij overgeven

-verdieping van de Vijf Elementen

-een speciale massage: de kruidenstempelmassage bij honden

Prijs hoofdmodule € 420,- (prijs 2019), voor 2018 is dit € 350,-

De opleiding Kynologisch Shiatsutherapeut is een modulaire opleiding. Naast de hoofdmodule Kynologisch Shiatsutherapeut dien je 5 verplichte modules en 5 keuzemodules te volgen. Wanneer je alle modules hebt gevolgd kun je een eindexamen aanvragen.

De volledige opleiding Kynologisch Shiatsutherapeut kun je helemaal in je eigen tempo volgen en grotendeels naar eigen wens samenstellen. Naast de hoofdmodule en de 5 vaste modules, volg je minimaal 5 keuzemodules uit het brede assortiment.

Heb je al een (gedeeltelijke) therapeutopleiding gevolgd bij een andere opleider? Dan kun je misschien zelfs gedeeltelijke vrijstelling aanvragen voor een aantal modules. Minimaal 2/3 van de volledige opleiding Kynologisch Shiatsutherapeut dient wel gevolgd te worden bij KynoCompleet.

Meer informatie over de opleiding, over verplichte modules en keuzemodules en over het eindexamen vind je in onze studiegids.

Vraag voor meer informatie onze studiegids aan via info@kynocompleet.nl 

Meer informatie over de data van de hoofdmodule en de losse therapeutmodules vind je hier

 

*Voor het traject tot Kynologisch Massagetherapeut volg je één hoofdmodule, 5 verplichte modules en minimaal 5 keuzemodules. Je moet in het bezit zijn van het certficaat basisopleiding kynologisch masseur, en de opleiding tot gediplomeerd kynologisch masseur hebben doorlopen om deel te kunnen nemen aan één van de therapeut-hoofdmodules. De verplichte modules en de keuzemodules zijn los te volgen, indien er toelatingseisen zijn staat dit vermeld bij de beschrijving op de website of in de studiegids.