Orthomoleculaire Voeding

Orthomoleculaire Voeding voor de hond

Bij orthomoleculaire therapie staat gezonde voeding bovenaan. Het gaat hierbij niet alleen over supplementen zoals soms wordt gedacht, maar het gaat over goede gezonde dagelijkse maaltijden voor de hond. De orthomoleculaire voedingsleer wil ervoor zorgen dat de cellen in het lichaam de juiste voedingsmiddelen krijgen, in een optimale hoeveelheid. Het is een studie naar de werking van micro- en macrovoedingsstoffen in het lichaam, om een goede gezondheid te bereiken én in stand te houden. Behalve vitaminen en mineralen, zijn de juiste aminozuren (bouwstoffen van eiwitten), vetzuren, fytonutriënten (plantenstoffen) én water de stoffen waar het om gaat. En dan ook nog in de juiste verhoudingen.

Bij een orthomoleculair voedingspatroon gaat je hond niet ‘op dieet’. Het is het bewust worden van wat je hond eet, de vulling uit de voeding schrappen en overstappen op gezonde voedingsstoffen. Het gaat niet om een strijd van brok versus vers vlees, het gaat om de juiste voeding voor jouw hond! Er is geen algemeen voedingsadvies, voeding is maatwerk! Je kunt misschien al een prima maaltijd aan je hond geven, maar dan is het nog de vraag of de voedingsstoffen wel worden opgenomen in het lichaam. Bij orthomoleculaire voeding kijken we hiernaar, maar ook naar zaken als neurotransmitters, hormonen en de darmflora. Bij orthomoleculaire therapie maken we gebruik van biochemische kennis, en de celstofwisseling.

Het herstellen van de balans

Ons voedsel bevat tegenwoordig veel minder voedingsstoffen door uitputting van de bodem, en door de vele industriële bewerkingen. Tel daarbij op dat er veel additieven zijn toegevoegd, voedsel is bespoten met pesticiden en schimmeldodende stoffen, het verpakt is in synthetisch materiaal…. Onze huidige voeding is niet meer toereikend voor wat ons lichaam nodig heeft, het lichaam raakt daardoor uitgeput en ziek. Dit geldt ook voor onze honden. Of hij of zij nu brok of kvv eet, de dieren en de planten waarvan het voer is gemaakt krijgen ook te weinig voedingsstoffen binnen. Wat onze viervoeters nodig hebben is de juiste eiwitten, gezonde vetten, vitaminen, mineralen en sporenelementen. Om de balans te herstellen moeten we weer terug naar voeding die de cellen opbouwt en niet afbreekt, en er moet voeding uit menu dat niet goed voor je hond is. De balans moet weer worden hersteld. Voeding in plaats van vulling!

Welvaartsziekten treden ook bij de hond steeds vaker op, gedragsproblemen, overgewicht, allergie, huidklachten en jeuk...met gezonde voeding kunnen we dit op de juiste wijze beïnvloeden.
Met een orthomoleculair voedingspatroon krijgt je hond:

* Een beter slaappatroon

* Heeft hij of zij meer energie

* Is je hond rustiger in zijn hoofd

* Is er meer focus

* Is je hond minder stressgevoelig

* Wordt de huid gezonder, en neemt jeuk af

* Is er minder last van haaruitval

* Raakt je hond minder snel geblesseerd

* Gaat je hond naar een gezond gewicht

* Nemen spijsverteringsklachten en spierkramp snel af

We kijken naar het individu: een sporthond heeft weer een ander voedingspatroon nodig dan een senior, een hond die revalideert heeft weer andere nutriënten nodig dan een puber. Voeding is maatwerk, afgestemd op de individuele hond. Natuurlijk is orthomoleculaire therapie geen vervanging voor een dierenarts of specialist. Met goede voeding ondersteunen we de gezondheid, maar indien nodig verwijzen we je altijd door.

Maak eens een afspraak om samen naar het voedingspatroon van je hond te kijken!

Het eerste consult (online of in de praktijk) is €50,- Dit is inclusief intake en voedingsadvies. Een vervolgconsult is €30,- per half uur