TCM-Café

 

Nieuw - KynoCompleet start met het TCM-Café!

Gezellige bijeenkomsten in kleine groepjes met interessante lezingen, kleinschalige workshops of casuïstiek op het gebied van de Chinese geneeskunde (TCM). Heerlijk om onder het genot van een kopje koffie of thee samen te sparren over allerlei onderwerpen op dit interessante vakgebied.

In juni zijn we begonnen met een workshop Shiatsu & Kruidenstempelmassage, de volgende bijeenkomst is de interessante lezing (Over)Gewicht & de Vijf Elementen. Nieuwe bijeenkomsten worden in de agenda op deze site en op Facebook gemeld.

TCM (Traditional Chinese Medicine) is de Engelse afkorting voor Traditionele Chinese Geneeskunde, een geneeswijze die al duizenden jaren wordt beoefend. In het Westen ben je pas ziek als je een ziekte hebt, in het Oosten ben je al ziek voor een ziekte zich openbaart. Die ziekte ontstaat omdat je verkeerd bezig bent met je levensstijl of je voeding, er ontstaat een disbalans. TCM bestrijdt niet alleen symptomen, maar werkt vaak preventief. Het is een holistische manier van behandelen: lichaam & geest in balans.