Workshops & Cursussen

Kennismaken met Neuswerk
Af en toe staan er korte workshops op de agenda: Kennismaken met Neuswerk. Wat is nou precies neuswerk? Elke hond kan snuffelen, maar met neuswerk laat je de hond heel bewust naar iets zoeken. Dit kan een aangeleerde geur zijn die de hond moet verwijzen (detectie), maar ook het opsporen van een persoon (mantrailen of reddingswerk). Ook hersenwerk valt onder neuswerk.

Neuswerk zorgt dat de hond een voldaan gevoel krijgt, het is een mentale uitdaging én het is meteen goed voor het zelfvertrouwen van je viervoeter. Je werkt in je eigen tempo, op het niveau van je hond. Stap voor stap maak je kennis met deze tak van sport om te zien of het iets voor jullie is. Neuswerk is geschikt voor elke hond, jong of oud. Of het nu gaat om een gezonde fitte hond, een sporthond die moet revalideren of een senior die wat minder ter been is...neuswerk is altijd maatwerk!

Bij kennismaken met detectie en mantrailen werken we in kleine groepjes, waarbij steeds één hond aan het speuren is terwijl de andere honden in de auto wachten. De honden werken aangelijnd. Bij workshops kennismaken met hersenwerk zijn de honden wel samen in een ruimte, maar eveneens aangelijnd. Wil je een keer meedoen? Hou dan de agenda op deze website in de gaten.

Er zijn regelmatig themalessen Neuswerk, zoals Speuren op een Plaats Delict, Kennismaken met Reddingswerk, Detectie gecombineerd met Balanswerk, Halloween Speuren, enz. Deze worden aangekondigd in de agenda op de website.

Locatie: Oosteind, of nader te bepalen
Kosten: € 45,- per hond
Tijd: van 10.00 tot 11.30 uur

Data staan in de agenda  Er is op dit moment helaas een klantenstop... 

Detectie

Elke hond kan snuffelen, maar bij detectie laat je de hond heel bewust zoeken naar een aangeleerde geur. De hond verwijst deze geur (aanwijzen waar de geur ligt) en krijgt daarvoor een beloning. Bij KynoCompleet kun je een cursus detectie volgen, dit gaat in lesblokken van 5 lessen (met een extra dag voor een eventuele inhaalles). Voor de eerste praktijkles is er een theorieles via Zoom. Detectie is geschikt voor elke hond, jong of oud. Of het nu gaat om een gezonde fitte hond, een sporthond die moet revalideren of een senior die wat minder ter been is...detectie is altijd maatwerk!

Detectie zorgt dat de hond een voldaan gevoel krijgt, het is een mentale uitdaging én het is meteen goed voor het zelfvertrouwen van je viervoeter. Je werkt in je eigen tempo, op het niveau van je hond. Stap voor stap maak je kennis met deze tak van sport, of als je al eerder aan detectie hebt gedaan maken we het steeds iets uitdagender.

Regelmatig organiseren wij themalessen zoals Speuren op een Plaats Delict, Halloween Speuren, Paas-speuren, detectielessen gecombineerd met balanswerk, of lessen op diverse buitenlocaties (extra uitdaging zoals wind, zon/schaduw, afleiding, enz). Dit om honden én handlers uit te dagen onder diverse omstandigheden te werken.

We werken in kleine groepjes, waarbij steeds één hond aan het speuren is terwijl de andere honden in de auto wachten. Je hond moet dus wel even in de auto kunnen wachten als een andere hond aan de beurt is. Omdat de honden één voor één werken, is deze cursus ook geschikt voor honden die een wat grotere persoonlijke zone hebben.
Een halti, slipketting of anti-trektuig is niet toegestaan.

Mocht je liever niet in een groep trainen, dan is privéles ook mogelijk.
De cursus wordt gegeven door Elise, opgeleid tot detectie-instructeur bij Tinley


Tarieven:
Groepsles (max 5 deelnemers) 1 x theorieles via Zoom + 5 x 90 minuten les, plus de mogelijkheid tot 1 inhaalles

€ 150,- per baas-hond combi. Koffie/thee en wat lekkers zijn inbegrepen.
Privéles 30 minuten € 35,-

Data staan in de agenda  Er is op dit moment helaas een klantenstop....Baas & Hond, samen Fit & Gezond - cursus
Heb je het gevoel dat je wel iets meer zou kunnen bewegen? Is je energie wat laag, maar je hond wil zó ontzettend graag iets met je doen? Wil je je weer energiek en fit voelen? Dan is er de cursus Baas & Hond, samen Fit & Gezond! Fitness voor jullie samen, actief werken aan een betere conditie, meer energie en een gezonder leven. De lessen worden buiten gegeven, op wisselende locaties. De les bestaat uit fysieke oefeningen, soms met fitnessmateriaal, waarbij je als team aan de slag gaat onder begeleiding van een opgeleide instructeur. Een cursus bestaat steeds uit zes losse lessen, we werken met kleine groepjes waarbij de honden aangelijnd zijn. Geen halti, slipketting of anti-trektuig toegestaan.

Er zijn diverse trajecten: voor beginners, voor gevorderde sporters en voor senioren. Individuele begeleiding is ook beschikbaar, hierbij is binnen sporten mogelijk. Een les duurt gemiddeld 1 uur. Eventueel is er een gecombineerd traject mogelijk met Lifestyle Begeleiding, waarbij we dieper ingaan op gezonde voeding voor jezelf en voor je hond.
Haal meer uit jezelf, en verdiep de band tussen jou en je hond!

Meer informatie volgt binnenkort
Kosten: 6 lessen van 1 uur voor € 175,-
Lifestyle Begeleiding: op aanvraag

Baas & Hond, samen Fit & Gezond - workshop

Heb je het gevoel dat je soms wel iets meer zou kunnen bewegen? Is je energie wat laag, maar je hond wil zó ontzettend graag iets leuks met je doen? Wil je je weer energiek en fit voelen? Doe dan mee met de workshop Baas & Hond, samen Fit & Gezond!

‘Fitness’ voor jullie samen, actief werken aan een betere conditie, meer energie en een gezonder leven. Samen sporten in de buitenlucht, samen lekker in beweging en vooral samen plezier maken. Balansoefeningen worden bij deze workshop afgewisseld met spel & motoriek. Door samen te sporten leer je je hond beter lezen én begrijpen. Je wordt een hecht team, en dit alles op een positieve manier.

Je hoeft geen atleet te zijn of een topconditie te hebben, of ervaring te hebben met balansoefeningen. Ieder baas-hond team werkt op eigen niveau en in eigen tempo. Ook pups en senioren kunnen deelnemen, dan wordt het niveau en de belasting aangepast. 

Word samen fit. Haal meer uit jezelf, en verdiep de band tussen jou en je hond!

De workshop duurt ongeveer 1,5 uur, neem voldoende beloningssnoepjes mee.
De honden zijn aangelijnd op het veld of in het bos. Geen halti of anti-trektuig toegestaan.
Maximaal 6 deelnemers per workshop, kosten € 45,- per baas-hond combi

 

KynoCompleet start met het TCM-Café!

Gezellige bijeenkomsten in kleine groepjes met interessante lezingen, kleinschalige workshops of casuïstiek op het gebied van de Chinese geneeskunde (TCM). Heerlijk om onder het genot van een kopje koffie of thee samen te sparren over allerlei onderwerpen op dit interessante vakgebied.

In juni 2020 zijn we begonnen met een workshop Shiatsu & Kruidenstempelmassage, daarna volgden al snel andere onderwerpen. Binnenkort zullen er weer nieuwe workshops/lezingen worden gepland. Workshops worden in de agenda op deze site en op Facebook gemeld.

Voorbeelden van workshops, cursussen en lezingen in het verleden:
TCM-Café: Shiatsu & Kruidenstempel
TCM-Café: Lezing (Over)Gewicht & de Vijf Elementen
TCM-Café: Reiki & Acupressuur
TCM-Café: Reiki & Acupressuur, werken met de laserpen
het TCM-Netwerk Café