Instructeur Neuswerk

In januari 2022 ben ik geslaagd voor Module 1 & Module 2 van de opleiding Instructeur Neuswerk van Tinley, In 2023 volgen Module 3a (Instructeur Reddingshond) en 3c (Instructeur Detectie). Het diploma Gevorderd Begeleider Hersenwerk voor Honden was al in the pocket. Tijdens consulten wordt neuswerk al regelmatig toegepast. Sinds april 2022 geef ik af en toe korte workshops Kennismaken met Neuswerk (hersenwerk, mantrailen of detectie). Tijdens deze workshops kun je samen met je hond eens een keertje 'snuffelen' aan neuswerk om te zien of deze tak van sport bij jullie past.

Neuswerk zorgt dat de hond een voldaan gevoel krijgt, het is een mentale uitdaging én ook nog eens goed voor het zelfvertrouwen van je viervoeter. Je werkt in je eigen tempo, op het niveau van je hond. Je bent samen bezig, waarbij je werkt als een hecht team. Neuswerk is geschikt voor elke hond, jong of oud: een gezonde fitte hond, een sporthond die moet revalideren of een senior die wat minder ter been is... neuswerk is maatwerk!

Bij detectie en mantrailen werken we in kleine groepjes, waarbij steeds één hond aan het speuren is terwijl de anderen in de auto wachten. Bij workshops hersenwerk zijn de honden wel samen in een ruimte. Wil je een keer meedoen? Hou dan de agenda op deze website in de gaten!

 

 

 

 

 

Leave a comment

Comments

  • No comments found